Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook-függőknek

A bánkitó az olyan.

2012.06.28. 14:33 kokenyke



 Olyan, ami minden héten feljön egy jó sztorival. Amikor a Boci a pultnál azt mondta, hogy.., meg amikor megjelent a Momó a szájában egy.., amikor nem aludtunk addig míg..  Na hát ilyen. Meg még jobb, ha hozzávesszük a napsütést, a hideg tavat, az olcsó fröccsöt és azt az érdeklődés, nézőpont és életmód alapján nagyon homogén és koherens közeget, amiben csak úgy surran a belbudapesti éjszakai àllatok többsége.

blog2.jpg
Bánk nappal olyan, mint egy nyugis játszótér: gyerekek meg kutyák egymàst szaglàszva kószálnak térdmagasságban, chill zene erre-arra,  kókadtság a melegtől, kis művészet, kis civil tudat, kis morális gatyába-rázás. Az éjszaka meg éjszaka. Pesti forgatag a zöldben, repoharak, sok kicsi vodka, sok nagy koncert, sok színes őrült - megszokott arcok, frissességtôl kicsattanó környezetben. A Bànkitón a bringások többen vannak, mint a felhő az égen. Mindennek szaga van, meg színe, meg mosolya! Bánkon sül a lángos, forgat a színes tv, ropogósra sülnek a vállak, porosra járódnak a lábak, testnyi foltok nyomódnak a fűbe -- néha többembernyiek, ezer szín sátrak nyílnak mindenfelé. Délidőn gyűröttarcú éjszakai lények kuporodnak a gang peremére, hogy az első kávé mellé valahonnan teremjen egy cigi, de legalább valami kenyérféle zöldséggel. Bánkon nincs para, nincs ellenőr, nem b@szogat senki. Nem számít a meló, hogy felkeltél-e időben -- ha nincs polifómod adnak, ha nincs bringád kölcsönöznek, ha nincs lóvéd meghívnak.

A bánkitó elfogad és befogad, a bánkitó kimerít és feltölt, a bánkitó röviden: g@cijó.

Szöveg: Kőhalmi Anett, kép: Balla Csönge

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankitofesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr84616849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása