Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook-függőknek

Mi nagyon-telekocsival megyünk!

2011.07.24. 11:31 doridud

Interjú Kilián Zoltánnal a Korai Öröm basszusgitárosával

 

Kőhalmi Anett: Kovács Andor idén lépett be a Korai Örömbe, hogy szuperál? Hozott Žagaros hangzásokat a zenekarba?

Kilián Zoltán: Andort már nagyon régóta ismerjük, még a Yonderboi-os időszakából. Sokszor felmerült, hogy esetleg besegít a zenekarnak cseregitárosként, de most lett aktuális, miután Zagarékkal megváltak egymástól. Megkörnyékeztük és megkérdeztük, hogy mit szólna hozzá, ha helyettesítő gitárosként csatlakozna, mikor Szalay Peti nem ér rá a ColorStaros elfoglaltságai miatt. 

Nagyon nyitott volt, örült neki. Elkezdtük a próbákat és kiderült, hogy nem csak a régi számokat játssza szívesen, hanem hamar bele tudott kapcsolódni az egymás inspirálta új számok összerakásába is. Azóta pedig már volt közös szlovákiai és hollandiai fellépésünk is.
Mindenképpen új színt hoz, de nem mondanám, hogy Zagaros gitárhangzás, mert az Andornak megvan a saját stílusa. Ez a miénkkel ötvöződik, és ez neki is és nekünk is pozitív töltést ad. Segít, hogy új számokat csináljunk.

K.A.: Most teljes létszámban tizenhárman vagytok a zenekarban, de az elmúlt 21 év alatt legalább ugyanennyi zenésszel játszottatok együtt. Mindig kell a vérfrissítés vagy ez csak az életpályák változása miatt alakult így?

Általában eléggé lassan változnak a zenekarban a dolgok és a tagok is. Úgy kezdtük, hogy mi lenne,  ha mint a régi időkben, két gitáros lenne. Előre nem terveztünk, de a közös játék mindig inspirál, és ha az halad valahová (mint most), akkor annak kár gátat szabni.

Idén is lesz új lemez, remix vagy most lassultok egy picit?

K.Z.:Amikor az új lemezek megjelennek, mindig kérdezik tőlünk, hogy lehet-e remixelni a számokat, de ez mindig elég nyögvenyelős, mert nem menedzseljük eléggé ezeket a dolgokat, ezért lassan alakulnak. Mindig a következő korongra koncentrálunk. Nálunk akkor jellemzőek a remixek, mikor az alkotói folyamat megáll, olyankor egy kis remixeléssel át lehet hidalni.

Az évenkénti sorlemezeknél mindig van egy  két éves megtorpanási időszak. Most idén úgy tervezzük, hogy a 21 éves szülinapi bulira (ami remélhetőleg megint a Gödörben lesz, mint a 18 éves) november végén megjelenne a Korai összes egy fadobozban, ami azt jelenti, hogy 9 sorlemez plusz az új anyag – egyelőre három, addigra talán öt száma és egy turnéfilm az új tagokkal.

K.A.: Az új számokból a Bánkitó fesztiválos koncerten (augusztus 5.) lehet már valamelyiket hallani?

K.Z.:Szerintem igen, két számot biztosan játszani fogunk az újak közül.

K.A.:Hallottatok-e a Bánkitó telekocsi programjáról? Ti mivel érkeztek a fesztiválra: busszal, autóval, biciklivel?

K.Z.:Nagyon helyes kezdeményezés, abszolút pártolom.

 A telekocsival kapcsolatban annyit tudnék mondani, hogy nálunk ugye 13 fős a zenekar és a Bánkitóra mindenki jön, úgyhogy mi nagyon-telekocsival megyünk, nincs üresjárat.
Tőlünk egyébként nem idegen a bringázás sem, a fénytechnikusunk Szűcs Laci, annak idején a HajtásPajtásnál volt, de már jó néhány éve a saját piros táskás futárszolgálatát csinálja, a dobosunk Viktor pedig pályakerékpáros volt, és a zenekarból többen is kerékpároznak.

K.A.:Készültök valami extrával a Bánkitóra?

K.Z.:Természetesen, mint mindig. De nem mondom meg. Meglepetés lesz, hogy a Vécsi Tibi, aki a főhős a zenekarban, ilyen vagy olyan állapotban lesz. Na, hát például ilyen extrákkal is készülünk!

Az interjút készítette Kőhalmi Anett

Fotó: www.korai.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankitofesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr693093160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása