Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook-függőknek

Gyerekek a Bánkitó fesztiválon - idén és tavaly

2011.05.16. 12:07 Bánkitó Fesztivál

A NOHA stúdió idén is tart programot a fesztiválon, mégpedig Sport játszóház címmel. A részletekről hamarosan a fesztivál honlapján megjelenik egy bejegyzés. 

Ez a hír az apropója annak, hogy a tavalyi nagy sikerű, a fesztivál mindhárom napján zajló Repülőszőnyeg  foglalkozás produktumait bemutassuk most ezen a blogon is. A beöltözős, rajzolós, meseírós, együtt játszós csoportfoglalkozás során rengeteg mese és rajz született, ezekből álljon itt egy ízelítő. 

A többi mese és kép itt található.

A tó

Volt egyszer, hol nem volt egy tó, amiben éltek kacsák és halrajok meg egy jószándékú csuka, volt ott egy gonosz cápa és egy önző rablóhal is. Az önző rablóhal mindig ijesztgette a halrajokat és a kacsák lábát csípkedte alulról, a cápa meg segített neki. A kacsák és halak megszokták már őket, míg egy napon hihetetlen dolog történt, ami mindannyiuk életét megváltoztatta, elkezdett kiszáradni a tó. A kacsák a nádasba menekültek, a halak fuldokoltak. Míg az egyik okos kacsának eszébe nem jutott, hogy úgy mentheti meg a halakat, ha lenyelik és a hasukban tárolják őket, amíg megoldást nem találnak a helyzetre. A jószándékú csukát nem tudták lenyelni, mert túl nagy volt, de ő lenyelte a cápát és a rablóhalat is, mert hát ugye jószándékú. A kacsák szerveszkedésbe kezdtek, hogy mit tehetnének, közben a halak is tanácsokat osztogattak a gyomrukból. Kitalálták végül a legjobb megoldást, hogy dinamitot kell lopniuk a nem messzi gyárból, amivel felrobbanthatják a gátat, ami újra feltölti majd a tavat. Két kacsa el is repült vásárolni, de ugye akkor még, ha ezt meg is teszik még mindig fennáll a probléma, hogy a nap újra ki fogja szárítani a tavat. Ezért a többi kacsa elindult lufit szerezni, ami majd a tó feletti részen eltakarja a napot és így ezentúl ők irányíthatják mikor süssön és mennyire. Lila lufit választottak és precízen próbálgatták, melyik napszakban hová kell irányítani a lufit. Minden jól alakul felrobbantották a gátat, a kacsák kihányták a halakat újra boldog volt mindenki. A jószándékú csukából kiszabadították a rablóhalat és a cápát, akik megbánták bűneiket, mert mindazok után, hogy önzők és gonoszak voltak megmentették őket és életét adta a jószándékú csuka az ő életükért. Ám a boldogság nem tarthat örökké. A jószándékú csuka rossz szándékú bátyja, akit már régen száműztek a gáton túlra, most a robbantás miatt kiszabadult. A már nem önző rablóhal és a már nem gonosz cápa kiállt a halak és a kacsák mellett a gonosz csuka dönthetett, hogy marad vagy száműzik újra. A vegetárianizmus mellett döntött és boldogan élt a tó és népe tovább.


 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek program noha bánkitó fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://bankitofesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr932907811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása