Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook-függőknek

"Meki kaját sajnos szoktam enni, de általában fáj tőle a hasam..."

2010.08.01. 11:02 Bánkitó Fesztivál

Szöveg: Szekeres Hanna

Fotó: Merényi Dávid
 
Van-e alternatív zene, melyik zenekar a kedvence, többek közt ezeket kérdeztük Tövisházi Ambrustól, az Erik Sumo Band atyjától. Ja és azt is megtudtuk, lesz Bánkitón meglepetés dal.
 
- Létezik szerinted olya,n hogy alternatív, underground zene?
- Nem létezik, teljesen hülyeségnek tartom ezt. A zene bárkinek szól, aki befogadja.
 
-Tavaly jelent meg a második,  The Trouble Soup című  albumotok. Most már egyértelműen “Erik Sumo Band” és nem “Erik Sumo”az együttes neve. Hogyan történt ez a változás?
- A koncertező zenekart az elejétől fogva így hívják, és most már a lemezen is azért van Band, mert közös a munka, a felelősség, a bánat és az öröm.
 
- Először egy stuttgarti lemezkiadónál jelentek meg a My Rocky Mountain számai. A dalaitok angolul vagy Kiss Erzsi-halandzsa nyelven íródnak. Ez azért van, mert nem hiszel a hazai zeneiparban?
- Normális zenész nem foglalkozik a zeneiparral. A 2006-tól majdnem egy éven át a Quart.hu zenei újság főszerkesztője voltam, amit Nádori Péter ötlete alapján közösen kezdtünk el csinálni, de aztán abbahagytam. Rájöttem, hogy nem lehetek egyszerre zenész és újságíró is. Aki zenél, az ne foglalkozzon a zeneiparral, áttételesen sem.
 
- “Psycho gadget chaos pop rock” és a nyolcvanas évekbeli rajzfilmek betétdalainak stílusa. Ez mind jellemző a zenétekre.  Mennyire figyelitek a hazai, nemzetközi színteret? Van példaképetek?
- Nekem most a példaképem a Beach House zenekar. Valamennyire figyelem a külföldi lemezeket is, de az az igazság, hogy harmincból egy dolog tud igazán levenni a lábamról. A magyar zenekarok közül pedig a Belga a legjobb, és a Farost lemezük előtt fejet hajtok.
 
- Mi a kedvenc Erik Sumo Band számod?
- Én a Disco in my head-et is szeretem, de az aktuális kedvenc a Sweet Love új verziója, amit csak koncertekről ismerhettek.
 
- Nem problémás két énekesnővel fellépni? Ha Kiss Erzsi felkerül a színpadra, másnak nagyon nincs helye mellette, legalábbis a közönségből ez érződik.
- Erzsi és Veronika szerintem nagyon jóban vannak, és én ennek roppantul örülök, egyébként Erzsi valóban iszonyatos energiával bír a színpadon, nagyon jó vele hergelődni, de nem igaz, hogy másnak nincs helye mellette.
 
- Mikor készül el a harmadik lemez? Vagy arra is négy évet kell várnunk?
- Sokkal előbb lesz harmadik lemez, de semmiképp nem lesz olyan progresszív rock, mint a Trouble Soup, hanem inkább kísérleti tánczene lesz. A újabb számok legalábbis elég táncosak.
 
- A Bánkitó többek közt környezettudatos fesztivál. Ebben a tekintetben vagy más tekintetben mit jelent neked lejönni a fesztiválra?
- A környezettudatosságot az életemben szerény lehetőségeimhez mérten úgy próbálom megvalósítani, hogy a borzalmas mennyiségű ásványvizes palackokat, ami otthon felhalmozódik, szelektív gyűjtőbe viszem. Meki kaját viszont sajnos szoktam enni, de általában fáj tőle a hasam.
 
- Szerintetek egy fesztivál tud segíteni egymás elfogadásában? A zene összehozza az embereket?
- A fesztivál nem tudom, hogy tud-e, de a zene talán tud békíteni.
 
- Számíthatunk valami különlegesre a Bánkitós koncerten?
- Írtunk egy csokor számot állatokról: van már majom, csirke és most egy szamár is, a Bánki tónál elő szeretnénk adni már a szamár dalát.

1 komment

Címkék: belga erik sumo band bánkitó fesztivál disco in my head farost

A bejegyzés trackback címe:

https://bankitofesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr232190681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeller_kisasszony 2010.08.09. 10:18:46

:)
a koncert nagyon jó volt. most voltam először Bánkon, és Eric Sumo-n is, de ezek után fixen követni fogok mindent, ami ezekkel kapcsolatos:D
Egy kérdést viszont engedjetek meg, aminek semmi köze a koncerthez, ha van ötlet, hogy hol lehet még utána nézni segítséget kérnék!
Szóval a koncert vége felé egy helyes szakállas-szemüveges bringás fiú mellé keveredtem, és szeretném tudni legalább a nevét...és ha esetleg emlékszik rám azt sem bánnám:)
Előre is kösz: Zeller kisasszony
süti beállítások módosítása